Ryhmäliikuntatunnit

Ryhmäliikuntatunti voi olla yhden tai muutaman kerran lajiin tutustuminen tai koko kauden kestävä säännöllinen ryhmätapaaminen.

Ryhmäliikuntatunnit rakentuvat asiakkaiden toiveiden mukaisesti eri välineiden tai erilaisten teemojen ympärille.

Esimerkkejä erilaisten ryhmäliikuntatuntien sisällöistä.
Flow-jooga on dynaaminen joogatunti, jossa tunnin teemaa kehitetään helposta haastavampiin asanoihin. Teemoja voi rangan kierrot, lonkkien avaaminen, eteen taivutukset tai käsitasapainot. Hengitys on tärkeä osa harjoitusta ja praynayama-harjoitukset kuuluvatkin osana tuntiin. Tunti päättyy rentoutukseen.

Pilates- ja kehonhuoltotunneilla keskitytään syvien lihasten aktivoimiseen, liikkuvuuden lisäämiseen, kehon hallinnan ja tasapainon kehittämiseen sekä oman kehon kuunteluun. Hengitysharjoitukset ja rentoutuminen vähentävät stressin kokemista.

Step- aerobictunnit voivat olla lihasvoima- tai koreografipainotteisia. Tunneilla syke nousee välillä korkealle, joten tunnit toimivat hyvinä intervalliharjoitteluina. Sopii hyvin myös urheileville nuorille oheisharjoitteluksi koordinaatio- ja lihashermotusharjoitteluun.

Circuit training - tunnit ovat kuntopiiriharjoittelua, jossa vaihtelevat lihasvoima ja aerobiset liikkeet. Tehokkaita tunteja, joissa asiakas tekee oman kuntonsa mukaan. Tunneilla voi välineitä käyttää monipuolisesti oman kehon painosta kahvakuulaan, keppiin, gymstickiin tai käsipainoihin.

Jumppa - tunnit voivat olla teemoiltaa mitä vain. Hikijumpassa tehdään helppoja aerobisia- ja lihaskuntoliikkeitä vaihdellen. Keppijumpassa välineenä käytetään keppiä ja tunnilla painotetaan liikkuvuusliikkeitä.

Voimaharjoittelu- tunnilla treenataan lisäpainojen esim. voimatankojen, kahvakuulien, käsipainojen ja oman kehon painon avulla kehon isot lihasryhmät.