Tuntikuvaukset

Flowjooga (seinäke)

Flowjooga seinäketunti on dynaaminen tunti, jossa jooga-asennoilla pyritään lisäämään kehon voimaa, liikkuvuutta ja kehotietoisuutta. Tunnilla tärkeää on myös oppia pysähtymään omalla matolla tehtävään harjoitukseen ja hengitykseen.

Tunti aloitetaan matolla dynaamisella asana-harjoituksella. Tunnin teeman mukaan joogaseinää käytetään apuna harjoituksessa. Tunnilla tehdään ylösalaisin liikkeitä (myös seinäkkeellä). Tunti sopii joogakokemusta omaaville, asentojen linjaukset ja perusperiaatteet tunteville.

Flowjooga (perustunti)

Flowjooga perustunti sopii hyvin aloittelevalle joogan harrastajalle. Tunnilla keskitytään asentojen linjauksiin ja hengitykseen sekä liikesarjoihin. Joogaharjoituksella pyritään lisäämään voimaa, liikkuvuutta ja kehotietoisuutta. Seinäkettä käytetään tunnilla tukemaan ja lisäämään liikkuvuutta.

Selkäryhmä

Tunti sopii kaikenlaisille liikkujille. Selkäryhmässä keskitytään selän hyvinvointiin lisäämällä ymmärrystä neutraalista selkärangan asennosta sekä oman kehon tuntemusta. Tunnilla tehdään liikkeitä, jotka haastavat syviä lihaksia, tasapainoa, koordinaatiota sekä liikkuvuutta.

Akuutti selkäkipu vaatii lepoa ja tarvittaessa lääkärissä käyntiä. Pitkään jatkunut selkäkipu vaatii kivun syyn selvittämisen lääkärissä ja luvan liikunnan aloittamiseen.